25 януари 2011

какво да пиша - тябва да се вакумира да му !@№ майката

valen1
мнение от SetCombG.com

Моделът ти е 18-ка, има малко по-дебели тръби и по-големи топлообменници, които докато не се вакуумира вътрешното тяло и тръбният път са пълни с въздух. Този въздух заема не малка площ от топлообменниците може би около 1/4. Ето как мощността на 18-ката станала 12-ка защото 25% от топлообменниците са загубени. Колкото и сухо да е било времето може би знаеш, че през лятото влажността на въздуха е по-висока и се движи между 60-80 %.

За последствията и сам може да се сетиш: По-висок разход на ток, по-ниски отдавани мощности или казано обобщено ниска ефективност и немощ. За влагата пък отделно полиолестерното масло я абсорбира в себе си формирайки окиси и няма как после да се отдели освен чрез подмяна на маслото. Следствието е вътрешна корозия, влошено смазване на триещите се части в компресора поради промяна характеристиките на маслото. Съкращаване живота на компресора.

Ако не ти се вярва да е чак така положението при маслото прочети из интернет за Polyolester oil с което работи фреон R410a.

Няма коментари:

Публикуване на коментар